Door Vienty ūüôā

George John Lionel Maduro was een Antilliaanse-Jood. Hij is geboren op 15 juli 1916. Toen hij tien jaar oud was stuurden zijn ouders hem naar Nederland voor beter onderwijs, hier heeft hij op de basisschool gezeten en rechten gestudeerd. Hij heeft zijn opleiding niet af kunnen maken vanwege het feit dat hij werd opgeroepen om in het leger te helpen.

Doordat hij zich daar tijdens de meidagen goed heeft ingezet door middel van een persoonlijk geleide aanval op een Duitse stelling bij Villa-Leeuwenburg (momenteel bekend als Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam) is hem postuum de Ridder 4e klasse der militaire Willems-Orde toegekend. 

Zijn vader was Joods daardoor heeft hij zelf ook moeten onderduiken, en is meerde keren opgepakt omdat hij zich verzette tegen de Duitsers. Hij ging na de capitulatie in het verzet, en was een heel grote verzetsheld. In 1943 gaat het erg slecht met George desondanks dat bleef hij optimistisch en sprak hij zijn mede gevangen moed in. Op 8 februari 1945 is hij overleden. Omdat hij niet echt een graf heeft gekregen wilden zijn ouders Rebecca en John Maduro dat zijn naam op een of  andere manier toch bleef voortleven. Daarom besloten ze een miniatuurstad, genaamd Madurodam, op te richten ter ere van George Lionel John Maduro.

 

George in zijn jonge jaren
George in het leger

Geef een reactie