Door Mayson:

Vliegveld Ypenburg 

De Duitse vliegtuigen probeerden vliegveld Ypenburg te bombarderen. Er worden golfen parachutisten gedropt. Uiteindelijk wonnen de Duitsers maar die konden Den Haag niet verder in. 

Vliegveld Ockenburg 

In Ockenburg werden parachutisten gedropt. De Duitser wilden het vliegveld gebruiken om te hergroeperen. Maar het werd gebombardeerd door de Nederlanders. Om te voorkomen dat de Duitsers het gingen gebruiken. 

Vliegveld Valkenburg 

Valkenburg was afgebouwd maar de grond was niet droog en hard genoeg. Het werd eerst gebombardeerd. Er landden Duitse transportvliegtuigen. Maar de grasmatten waren te zacht. Dus konden ze niet opstijgen. 

Tegenaanval Ypenburg 

Ze begonnen in Ypenburg een tegenaanval. Ze waren zwaar in de minderheid. Ze gebruikten de munitie die was buitgemaakt van de Duitsers. De Nederlanders kwamen in de positie om het eigen vliegveld te beschieten. De luchtlandingstroepen van de Duitsers hadden daar geen verweer tegen. Dit veroorzaakte dat alles kapot was en Duitsers moesten vluchten. 

Tegenaanval Ockenburg 

Vliegveld Ockenburg werd door de Nederlanders gebombardeerd. De Duitsers moesten de aftocht afblazen. En ook in dit proces werden velen krijgsgevangen gemaakt door de oprukkende Nederlandse troepen. 

Tegenaanval Valkenburg 

Een strategische belangrijke brug op de door bommenwerpers op de gelande Duitse transportvliegtuigen. Toen Duitse eenheden probeerden verdedigende posities op te zetten. Werden ze hevig onder vuur genomen. De overgebleven soldaten moesten terugtrekken Diverse kleine groepen soldaten raakten in gevecht met elkaar. 

Geef een reactie