door: Raeesa, Aishani, Anvi en Lemia 

Tijdens de bezetting gaat het leven gewoon door voor de niet vervolgde groepen. Mensen gaan nog steeds naar hun werk, naar de sportclubs en het theater. Maar langzaamaan veranderen dingen, zo is de pers niet meer vrij en worden dagelijks levens behoefden steeds schaarser. Ook voert de bezetter allerlei beperkende maatregelen in zoals het persoonsbewijs, de verduistering gedurende de nacht en avond en de avondklok. De bezetting wordt voor de Nederlandse bevolking steeds duidelijker merkbaar.  

Vliegveld Ypenburg 

Op 10 mei 1940 bonden de op Ypenburg gestationeerde vliegtuigen de strijd aan met Duitse toestellen. Deze verschenen boven de Haagse regio. Tegelijkertijd bombardeerde de Luftwaffe het nabij Rijswijk gelegen vliegveld. Duitse transportvliegtuigen met luchtlanding stroepen probeerden daarna op Ypenburg te landen. 

De Nederlandse luchtvaart/ Frits Diepen 

De Nederlandse luchtvaartindustrieel. Frits Diepen (1915-1974) kocht Ypenburg na de oorlog en maakte er vanaf 1947 weer een goedlopend vliegveld. Er vertrokken eerst vooral zakelijke vluchten vandaan, tot Diepen in 1948 een chartermaatschappij begon, maar hield er een jaar later alweer mee op na enkele ongelukken. Diepen begon op het terrein een nieuwe onderneming: Frits Diepen vliegtuigen. In 1954 fuseerde het met Fokker.  

Geef een reactie